

Council Meeting Agenda Atlanta Marriott Marquis Rooms L401-L403 Saturday, November 16, 2019 8:30 am-5:00 pm

Council Members Attending					
Board of Directors	Council Officers		Section Representatives		
Terry Shevlin, President	Cindy Durtschi, Chair		Dale Flesher, AAH		
Elaine Mauldin, President-Elect	Nancy Nichols, Chair-Elect		Kathy Rupar, ABO		
Marc Rubin, Past President	David Stott, Past Chair		Mary Curtis, AIS		
Mark Taylor, Vice President-Finance			Fred Mittelstaedt, APLG		
Mark DeFond, Vice President-Research	Internationa	I Members-at-Large	Nancy Nichols, ATA		
and Publications	Mandy Cher		Randal Elder, AUD		
Steve Kaplan, Vice President-Education	Sanjay Kalla		Sandra Shelton, DIV		
Audrey Gramling Director–Focusing on			Les Heitger, FA		
Segments	Region Representatives		Brian Bushee, FARS		
Mary Harris Stanford, Director-Focusing	Ramesh Narasimhan, Mid-Atlantic		D. Larry Crumbley, GIWB		
on Intellectual Property	Jason Stanfield, Midwest		Linda Parsons, GNP		
John Hepp, Director-Focusing	Yvette Lazdowski, Northeast		Mahendra Gujarathi, IAS		
on Academic/Practitioner Interaction	Timothy Miller, Ohio		Monte Swain, MAS		
Wim Van der Stede, Director–Focusing	Eric Bostwick, Southeast		Charlie Cullinan, PI <i>(alt.)</i>		
on International			Brigitte Muehlmann, SET		
Mark Beasley, Vice President-Finance-			Bambi Hora, TLC		
Elect			Sidney Askew, TYC		
Tracey Sutherland, Executive Director					
	Council	Committee Chairs			
Council Advocacy Review Committee	Council Committee on Awards Committee		Council Ballot Committee		
David DeBoskey	D. Larry Crui	mbley	Brigitte Muehlmann		
Guests & Staff Attending					
Julie Smith David, Chief Innovation Officer	Julie Smith David, Chief Innovation Officer				
Barbara Brady, Senior Director of Operations					
Nancy Maciag, Manager, Executive and Board Services					
Council Members Not Attending					
Board of Directors		Section/Region Representative	S		
Tracie Miller-Nobles, Director-Focusing on Membership		Mary Fischer, Southwest			
		David DeBoskey, Western			
		Vaughan Radcliffe, Pl			

Time	Topic (V=Vote)	Attachments (Cw-Council website, H-Handout, L-Link)	Presenter(s)
7:45 am	Breakfast – Rooms L401-L403		
8:30 am (30 min)	 A. Welcome 1. Opening Remarks 2. Introductions 3. Agenda Review 4. Approval of August Minutes (V) 	Cw, H – Meeting Agenda Cw – Draft August Council Meeting Minutes	Cindy Durtschi
9:00 am (20 min)	B. Executive Director's Report		Tracey Sutherland
9:20 am (60 min)	C. Segments Update and Website Activity		Audrey Gramling

Time	Topic (V=Vote)	Attachments (Cw-Council website, H-Handout, L-Link)	Presenter(s)
10:20 am (30 min)	Break		
10:50 am (15 min)	D. Council Committee on Awards Committee – election of committee members		D. Larry Crumbley (Chair)
11:05 am (55 min)	E. Business Model Project Update		Elaine Mauldin
12:00 am (75 min.)	Lunch – Room L508		
1:15 pm (50 min)	 F. Council Ballot Committee (CBC) Meeting (V) Selecting Candidates for Board position: Director-Focusing on Membership Signing of Conflict of Interest and Code of Ethics Policies (handed out during lunch – and can be turned in during anytime in the afternoon (BOD will rejoin meeting after Committee work is completed.) 	Cw, H – Confict of Interest and Code of Ethics Policies	Brigitte Muehlmann (Chair) Cindy Durtschi David Stott Nancy Nichols Tracey Sutherland
2:05 pm (25 min)	Break		
2:30 pm (60 min)	G. Membership Survey Report and Activity		Nancy Nichols
3:30 pm (30 min)	H. AICPA/NASBA Guidelines	L- <u>AAA Education Committee Response</u> L- <u>APLG/FSA Response</u> Cw – CPA Evolution slide set L- <u>https://www.evolutionofcpa.org</u>	Steve Kaplan
4:00 pm (45 min)	I. Strategy Discussion: Research Relevance	L - <u>Research Relevance Report</u>	Terry Shevlin Tracey Sutherland Julie Smith David
4:45 pm (15 min)	Wrap Up	1	Cindy Durtschi
5:00 pm	Adjourn		
6:00 pm	Council Reception Room: Pulse Loft Reception & Food: 6:00 pm-9: 	00 pm	



2020 Council Meetings

Date	Meeting	Details	
March 21, 2020	Spring 2019 Council Meeting	Meeting Location: Sarasota, FL. Council arrival on Friday, March 20. Council meets all day Saturday, March 21 followed by an evening reception. Departure from the hotel can be anytime on Sunday, March 22.	
April 2020	April Council Webinar	Date & Time: Survey to be sent in December to determine the date and time of webinar.	
August 7-12, 2020	2020 Annual Meeting	Meeting Location: Atlanta, GA. Council Orientation with new Council Representatives and Council Officers: Sunday, August 9, 3:00 pm-3:45 pm Council Meeting: Sunday, August 9, 4:00 pm-6:00 pm	
November 14, 2020	Fall 2020 Council Meeting	Meeting Location: Chicago, IL . Council arrival on Friday, November 13. Council meets all day Saturday, November 14 followed by an evening reception. Departure from the hotel can be anytime on Sunday, November 15.	